Документи на продовження виду на проживаннясписок, особливості оформлення та рекомендації

Рекламний блок

За законом іноземець має право проживати і працювати в Росії, так і в інших країнах, тільки після оформлення ВНЖ. Для того щоб процедура пройшла швидко і просто, необхідно знати, які зібрати документи на продовження виду на проживання і який порядок всіх дій.Документы на вид на жительство список

Що таке вид на проживання?

Отже, кожен іноземець, що бажає приїхати в РФ або продовжити проживати на її території далі, повинен розуміти, що ВНП - це документ:

  • який засвідчує особу громадянина, що проживає в Росії;
  • який дає людині право працювати і реалізовуватися в обраній ним країні.
  • Якщо іноземець зібрав всі потрібні документи на продовження виду на проживання і оформив його, він має право вільно пересуватися по Російській Федерації, залишати країну і повертатися.

    Термін видачі виду на проживання фіксований і складає 5 років. Перед тим як почати процедуру його оформлення, іноземцю необхідно протягом року жити на території РФ легально і при цьому не покидати її межі в цей період.

    ВНП в РФ за спрощеною схемою можуть отримати лише громадяни Білорусії. Інші іноземці повинні спочатку отримати дозвіл на тимчасове проживання в країні, після цього за півроку повинен початися збір всіх необхідних документів для отримання посвідки на проживання, і на завершення повинна відбутися процедура його отримання.Список документов на продление вида на жительство

    Що таке пролонгація виду на проживання?

    Будь-який іноземець, який планує і далі проживати на території Російської Федерації, зобов'язаний продовжувати вид на проживання. Продовження, необхідні документи та інші процедури потрібно зібрати і виконати до закінчення строку виданого ВНП. По закінченні п'яти років людина без посвідчення особи буде вже нелегально перебувати в РФ.

    Варто відзначити, що зараз це процедура тримається під дуже суворим контролем. Люди, що проживають на підставі ВНП, отримують електронний чіп, який зберігає всю інформацію про свого власника. Вид на проживання з чіпом діє вже з 2013 року.

    Перелік документів для продовження посвідки на проживання

    Коли чоловік вирішив вперше оформити або пролонгувати вид на проживання, йому необхідно зібрати повний список паперів. Перечень документов для продления вида на жительствоВін включає в себе:

  • заяву встановленого зразка;
  • паспорт тієї країни, де народився громадянин;
  • фотографії;
  • чек, що підтверджує оплату державного мита;
  • діючий дозвіл на тимчасове проживання.
  • В міграційну службу необхідно надати не тільки оригінали документів, але і їх копії, які завіряються нотаріально. Іноземний паспорт необхідно перевести на російську мову і варіант з перекладом також запевнити в нотаріальній конторі.

    При продовженні іноземець також повинен надати довідку з відміткою про його тимчасової реєстрації.

    Список додаткових паперів

    Фахівці міграційної служби також рекомендують надати їм та інший список документів на продовження виду на проживання. Варто відзначити, що ці папери не впливають на отримання ВНЖ, однак їх значно полегшує процедуру отримання документа.

  • В міграційну службу можна надати копію контракту, який укладається з роботодавцем на території РФ. Добре, якщо там буде зазначатися розмір окладу заробітної плати.
  • Не зайвою буде і папір з підтвердженням покупки нерухомості в Росії.
  • Також іноземець може надати декларацію із зазначенням свого щомісячного доходу. На підставі декларації людина може підтвердити, що у нього є кошти на утримання себе і своєї сім'ї.
  • Вид на жительство продление необходимые документы

    Встановлена державна мито для оформлення ВНЖ

    Отже, вище було зазначено, які необхідно надавати документи на дозвіл на проживання. Список також включав в себе і папір з підтвердженням сплати державного мита.

    Варто відзначити, що держмито - це дуже важлива частина при оформленні ВНП. Її платити обов'язково як при першому оформленні документа, так і при його пролонгації. Без її сплати міграційна служба навіть не прийме зібрані документи. Благо, що ця частина процедури визнана самою легкою.

    Якщо іноземець взявся оформити ВНП самостійно, йому потрібно буде заплатити тільки 3 500 рублів. Саме стільки становить державне мито на ВНП в 2016 році. Якщо збором документів займається спеціалізована компанія, то людині це буде коштувати близько 50 000 рублів.

    Строки розгляду заяви від іноземця

    Не варто думати, що до термінів прив'язані тільки громадяни, які хочуть отримати ВНЖ. Співробітники міграційної служби також прив'язані до законодавства.

    Якщо всі документи на продовження виду на проживання були зібрані правильно і здані точно в строк, то в ФМС не мають права відмовити іноземцю. Більш того, співробітники зобов'язані дати відповідь про прийняте рішення людині в триденний термін. Звичайно, сама процедура оформлення займає набагато більше часу, однак іноземець вже через три дні буде знати, оформлять йому ВНП чи ні.Какие документы для продления вида на жительство

    Найчастіше процедура завершується успішно, однак, якщо людина протягом строку попереднього ВНП або ж при дозволі на тимчасове проживання порушував закон, то у співробітників будуть всі підстави відмовити йому в оформленні.

    Які є нюанси при оформленні та продовженні ВНП?

    Отже, вже було розібрано, які документи для продовження посвідки на проживання необхідно надавати. Тепер варто звернутися до існуючих нюансів продовження даного документа, адже ВНП може бути анульований в будь-який момент.

    Іноземець, або, як його ще називають, апатрид, повинен регулярно особисто або рекомендованим листом надсилати необхідні дані про те, що він дійсно проживає на території Російської Федерації і має постійний дохід. Також він зобов'язаний раз на рік підтверджувати свої особисті дані, адже за цей час у нього може змінитися прізвище, ім'я або по батькові. Ще важливо повідомляти міграційну службу про те, скільки часу в році він перебував за межами його другої батьківщини.

    Відомості, які необхідно зазначати у формі повідомлення при продовження ВНЖ

    Якщо у людини є чинний дозвіл на проживання, щорічно він повинен підтверджувати своє місце проживання. Якщо вчасно не надавати ці документи, на продовження виду на проживання можна не розраховувати. В деяких випадках це може призвести до дострокових його припиненням.Нужные документы на продление вида на жительство

    Підтвердження місця проживання виконується за допомогою подання відповідного повідомлення. Воно обов'язково повинно містити:

  • повне ім'я іноземця (апатрида);
  • адреса фактичного проживання в Російській Федерації;
  • місце роботи;
  • час роботи на даній посаді;
  • скільки разів і на який термін він виїжджав за межі РФ;
  • ім'я роботодавця, у якого він здійснює свою трудову діяльність;
  • розмір заробітної плати - для цього підійде довідка від роботодавця або декларація.
  • Варто відзначити, що вся інформація повинна обов'язково підтверджуватися документально, тобто на довідках мають стояти печатки.

    Дуже важливо не порушувати встановлені терміни подачі повідомлення. Якщо іноземець не вирішить надавати відповідні довідки, йому може бути виписаний серйозний штраф у розмірі від 5 до 7 тисяч рублів. У деяких випадках можлива навіть депортацію з Росії.Документы на продление вида на жительство

    Відмова у продовженні виду на проживання

    Апатрид, що проживає на території Російської Федерації, повинен дотримуватися законів країни і не порушувати встановлених правил. Він повинен вчасно надавати документи на продовження виду на проживання, інакше, швидше за все, йому буде відмовлено у подальшому проживання на території РФ. Можуть відмовити у разі, якщо іноземець:

  • має судимість;
  • притягувався до різних адміністративних покарань (це відноситься до злісних порушників);
  • брав участь в акціях, які спрямовані на зміну існуючої влади Російської Федерації;
  • за минулі п'ять років був хоча б одного разу депортований з країни;
  • виїжджав в іншу країну з метою постійного перебування;
  • надавав завідомо неправдиві дані про себе, роботодавця або про місце проживання;
  • є носієм небезпечного захворювання, у тому числі ВІЛ;
  • уклав шлюб з громадянином Російської Федерації, який згодом був визнаний недійсним;
  • не в змозі утримувати себе чи свою сім'ю, яка проживає в країні.
  • Варто ще раз зазначити, що всі ці порушення служать не тільки прямою підставою для відмови в продовженні виду на проживання, але і причиною його дострокового припинення. Якщо у апатрида немає ВНП, то за законом він зобов'язаний негайно покинути країну. При порушенні вимог отримати повторно вид на проживання навряд чи вийде.

    Рекламний блок



    Додати коментар
    Ваше Ім'я:   Ваш E-Mail:  


    Введіть слово "життя" без кавичок

    Відповідь:
    © http://kafedam.pp.ua 2014